Mini quiche con porri e Montasio (senza glutine)
TM6 TM5

Mini quiche con porri e Montasio (senza glutine)

5.0 (8 ocen)

Składniki

Pasta brisèe

  • 250 g di farina senza glutine
  • 100 g di burro freddo, a pezzi + q.b.
  • 100 g di acqua, fredda
  • ½ cucchiaino di sale

Ripieno

  • 170 g di porri a rondelle
  • 2 pizzichi di sale
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 2 uova
  • 100 g di panna da cucina
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Terminare la preparazione

  • 150 g di formaggio Montasio a cubetti

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1053.8 kJ / 251.8 kcal
Białko
6.6 g
Węglowodany
19.2 g
Tłuszcz
16.4 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Błonnik
0.7 g
Sód
381.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy