Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 250 g di farina senza glutine
- 100 g di burro freddo, a pezzi + q.b.
- 100 g di acqua, fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 170 g di porri a rondelle
- 2 pizzichi di sale
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 2 uova
- 100 g di panna da cucina
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 150 g di formaggio Montasio a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1053.8 kJ / 251.8 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 381.5 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Torta salata radicchio e robiola
2h 30min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30min
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Quiche porri e prosciutto
1h 45min
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra (TM6)
45 Min
Torta salata porri e bietole
1h 30min
Sformatini patate e porri
55min
Torta salata asparagi e provola
1h 30min
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1h
Quiche alle cipolle
1h 30min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min