Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Besciamella
- 20 g di burro
- 250 g di latte
- 20 g di farina tipo 00
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
- 30 g di Parmigiano Reggiano
- 1000 g di acqua
- 200 g di asparagi a pezzi
- 1 scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 uova
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 683.3 kJ / 163.3 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 733.7 mg
Alternatywne przepisy
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1 godz. 20 min
Sformato di cavolfiore e spinaci
1h
Tartufini salati
3 godz.
Sformatini ai porri
55 Min
Flan al cavolo viola
55 Min
Flan con fonduta al Parmigiano Reggiano (Bimby Friend)
35 Min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1 Std. 15 Min
Bignè con crema di asparagi
1 Std. 30 Min
Tortini di zucca con Taleggio cremoso
1 Std. 30 Min
Sformatini ai carciofi
1h
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1 Std. 15 Min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 Min