
Urządzenia i Akcesoria
Egipska pasta z bobu i pomidorów (ful)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
500 g bobu, świeżego młodego (patrz wskazówka)
-
120 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do polania
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
360 - 400 g pomidorów dojrzałych, pokrojonych na kawałki, plus dodatkowa ilość pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego w kostkę, do dekoracji
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście i miekkie łodygi, pokrojone na kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g wody mineralnej, niegazowanej
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
111.2 kcal /
465.3 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
4.6 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Sód
386.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SMAKI WAKACJI III
10 Przepisów
Polska
Polska