Urządzenia i Akcesoria
Wietnamska sałatka z makaronem (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
250 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcówkami
-
250 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
120 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
400 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
4 cebule dymki tylko białe części
-
350 g ryżowego makaronu, vermicelli
-
wrząca woda do zalania makaronu
-
2 ząbki czosnku
-
5 gałązek kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ - ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
2 ½ łyżeczki sosu rybnego
-
40 g wody
-
50 g octu ryżowego
-
1 łyżka cukru
-
100 g kiełków fasoli mung, świeżych
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
orzeszki ziemne, prażone, solone grubo posiekane, do dekoracji
-
1 limonka ekologiczna, pokrojona na kawałki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
574 mg
Białko
12 g
Kalorie
1919 kJ /
459 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
96 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Dhal z soczewicy ze szpinakiem i krewetkami
35 min
Pikantny kurczak z kokosowym ryżem
1 godz. 25 min
Zapiekanka makaronowa z soczewicą i salami
1 godz.
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM5)
45 min
Wegańskie curry ze szparagami
1 godz.
Wietnamska sałatka z makaronem (TM6, TM7)
40 min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6, TM7)
15 min
Tajski makaron curry z warzywami
20 min
Pad Thai z kurczakiem
30 min
Ryż z krewetkami w orientalnym sosie
55 min
Indyjski ryż z kuminem
25 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM6, TM7)
45 min