
Urządzenia i Akcesoria
Wietnamska sałatka z makaronem (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
ogórków nieobranych, z odciętymi końcówkami250 g
-
marchewki z odciętymi końcówkami250 g
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół120 g
-
kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika400 g
-
cebule dymki tylko białe części4
-
ryżowego makaronu, vermicelli350 g
-
wrząca woda do zalania makaronu
-
ząbki czosnku2
-
kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji5 gałązek
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki¼ - ½
-
sosu rybnego2 ½ łyżeczki
-
wody40 g
-
octu ryżowego50 g
-
cukru1 łyżka
-
kiełków fasoli mung, świeżych100 g
-
liście mięty, świeże do dekoracji
-
orzeszki ziemne, prażone, solone grubo posiekane, do dekoracji
-
limonka ekologiczna, pokrojona na kawałki, do dekoracji1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
459 kcal /
1919 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
96 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
574 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Wietnamska sałatka z makaronem (TM6)
40 min
Wegetariańskie spring rollsy (TM6)
1 godz.
Zupa z kimchi i tofu
30 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Sushi tacos
1 godz. 15 min
Wegetariański poke bowl
50 min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30 min
Zupa miso z warzywami
30 min
Koreański ramen z tofu
50 min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.