
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g ogórków nieobranych, z odciętymi końcówkami
- 250 g marchewki z odciętymi końcówkami
- 120 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 400 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 4 cebule dymki tylko białe części
- 350 g ryżowego makaronu, vermicelli
- wrząca woda do zalania makaronu
- 2 ząbki czosnku
- 5 gałązek kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- ¼ - ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 2 ½ łyżeczki sosu rybnego
- 40 g wody
- 50 g octu ryżowego
- 1 łyżka cukru
- 100 g kiełków fasoli mung, świeżych
- liście mięty, świeże do dekoracji
- orzeszki ziemne, prażone, solone grubo posiekane, do dekoracji
- 1 limonka ekologiczna, pokrojona na kawałki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 459 kcal / 1919 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Węglowodany
- 96 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Sód
- 574 mg