
Urządzenia i Akcesoria
Placki po węgiersku z gulaszem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
Placki ziemniaczane
-
1300 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
-
220 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 jajka
-
75 g mąki pszennej
-
30 g skrobi ziemniaczanej
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Gulasz
-
120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 ząbki czosnku
-
150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
30 g smalcu
-
1000 g mięsa wieprzowego np. łopatki lub karkówki, pokrojonego w 2-3 cm kostkę
-
3 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
800 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 ½ łyżeczki kminku, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
6 ziaren ziela angielskiego
-
3 liście laurowe, suszone
-
olej rzepakowy do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
833.3 kcal /
3486.7 kJ
Białko
39.9 g
Tłuszcz
43.9 g
Węglowodany
70.6 g
Błonnik
10 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Sód
1302.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska