Pulpety w sosie pomidorowym

4.4 3.4K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Pulpety
  • olej ilość do natłuszczenia
  • 40 g białego chleba świeżego lub czerstwego, pokrojonego na kawałki
  • 80 g mleka
  • 6 - 12 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 400 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sos pomidorowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 - 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 600 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1072.4 mg
Białko 24.6 g
Kalorie 1822.9 kJ / 435.7 kcal
Tłuszcz 28.3 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Węglowodany 21.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...