Pulpety w sosie pomidorowym
TM6 TM5

Pulpety w sosie pomidorowym

4.4 (3.1K ocen)

Składniki

Pulpety

  • olej, ilość do natłuszczenia
  • 40 g białego chleba, świeżego lub czerstwego, pokrojonego na kawałki
  • 80 g mleka
  • 6 - 12 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 400 g mięsa wołowego, mielonego, podzielonego na kawałki
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Sos pomidorowy

  • 2 ząbki czosnku
  • 50 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 600 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1822.9 kJ / 435.7 kcal
Białko
24.6 g
Węglowodany
21.9 g
Tłuszcz
28.3 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Błonnik
3.7 g
Sód
1072.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy