
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z mięsem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Farsz
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
20 g oleju rzepakowego
-
320 - 350 g mięsa wołowego ugotowanego (patrz wskazówka), bez kości, pokrojonego na kawałki
-
40 - 50 g marchewki ugotowanej (patrz wskazówka), pokrojonej na kawałki
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ - ½ łyżeczki majeranku, suszonego
Ciasto
-
250 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
-
1 jajko
-
20 g oleju rzepakowego
-
560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
492 kcal /
2058 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
74 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
282.1 mg