
Urządzenia i Akcesoria
Pierogi z mięsem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Farsz
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki100 g
-
oleju rzepakowego20 g
-
mięsa wołowego ugotowanego (patrz wskazówka), bez kości, pokrojonego na kawałki320 - 350 g
-
marchewki ugotowanej (patrz wskazówka), pokrojonej na kawałki40 - 50 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego¼ - ½ łyżeczki
Ciasto
-
wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów250 g
-
jajko1
-
oleju rzepakowego20 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu560 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
492 kcal /
2058 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
74 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
282.1 mg