Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

4.7 1.7K ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

Farsz
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    100 g
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • mięsa wołowego ugotowanego (patrz wskazówka), bez kości, pokrojonego na kawałki
    320 - 350 g
  • marchewki ugotowanej (patrz wskazówka), pokrojonej na kawałki
    40 - 50 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    ¼ - ½ łyżeczki
Ciasto
  • wody plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
    250 g
  • jajko
    1
  • oleju rzepakowego
    20 g
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    560 g
  • soli plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
    1 szczypta

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 492 kcal / 2058 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 74 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 282.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...