Pierogi z mięsem
TM6 TM5

Pierogi z mięsem

4.7 (1.5K ocen)

Składniki

Farsz

  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 320 - 350 g mięsa wołowego, ugotowanego (patrz wskazówka), bez kości, pokrojonego na kawałki
  • 40 - 50 g marchewki, ugotowanej (patrz wskazówka), pokrojonej na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¼ - ½ łyżeczki majeranku, suszonego

Ciasto

  • 250 g wody, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów
  • 1 jajko
  • 20 g oleju rzepakowego
  • 560 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania pierogów

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2058 kJ / 492 kcal
Białko
23 g
Węglowodany
74 g
Tłuszcz
11 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
3.1 g
Sód
282.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy