Urządzenia i Akcesoria
Krokiety z mięsem i pieczarkami
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 sztuk
Składniki
Naleśniki
-
250 g mleka
-
250 g wody
-
250 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
20 g oleju rzepakowego
-
½ łyżeczki soli
Farsz
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
300 g pieczarek przekrojonych na pół
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników
-
600 g mięsa wieprzowego np. łopatki, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1 czubata łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
25 g bułki tartej
-
1 jajko
Krokiety
-
2 jajka
-
bułka tarta do panierowania
-
olej rzepakowy do smażenia krokietów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
451.8 mg
Białko
18.2 g
Kalorie
1481.2 kJ /
354 kcal
Tłuszcz
20.1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
24.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierogi z mięsem z rosołu i kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Pierogi z mięsem
1 godz.
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
1 godz. 45 min
Kluski śląskie
30 min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Naleśniki z serem
1 godz.
Placki ziemniaczane
45 min
Gołąbki
1 godz. 45 min
Placki po węgiersku z gulaszem
1 godz. 45 min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 godz.
Placki ziemniaczane po zbójnicku
2 godz. 10 min