
Urządzenia i Akcesoria
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk
Składniki
Ciasto na naleśniki
-
300 g mleka
-
300 g wody
-
300 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
20 g oleju rzepakowego
-
½ łyżeczki soli
Farsz do krokietów
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
¾ łyżeczki kminku
-
½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników i krokietów
-
300 g pieczarek
-
500 g kapusty kiszonej uprzednio opłukanej i dokładnie odciśniętej, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
280 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
2 łyżeczki majeranku, suszonego
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
3 jajka roztrzepane, do panierowania krokietów
-
bułka tarta do panierowania krokietów
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
271.5 kcal /
1136.7 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
31.8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
619.3 mg