
Urządzenia i Akcesoria
Krokiety z kiszoną kapustą i ciecierzycą
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk
Składniki
Ciasto na naleśniki
-
300 g mleka
-
300 g wody
-
300 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
20 g oleju rzepakowego
-
½ łyżeczki soli
Farsz do krokietów
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
¾ łyżeczki kminku
-
½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia naleśników i krokietów
-
300 g pieczarek
-
500 g kapusty kiszonej uprzednio opłukanej i dokładnie odciśniętej, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
280 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
2 łyżeczki majeranku, suszonego
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
3 jajka roztrzepane, do panierowania krokietów
-
bułka tarta do panierowania krokietów
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
271.5 kcal /
1136.7 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
12.5 g
Węglowodany
31.8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
619.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Krokiety z żółtym serem i pieczarkami
1 godz.
Pierogi z kaszą gryczaną, brokułami i twarogiem
1 godz. 40 min
Naleśniki z pieczarkami i śmietanką sojową
2 godz. 5 min
Gołąbki z kaszą jaglaną i sosem grzybowym
1 godz. 40 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Pierogi z kaszą gryczaną i serem feta
1 godz. 30 min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 min