Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze

Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze

4.6 1.7K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 70 g oleju
  • 600 g mięsa z łopatki wołowej, bez kości pokrojonego na 3 cm kawałki, osuszonego ręcznikiem papierowym
  • 170 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki
  • 150 g marchewki pokrojonej w 1-2 cm plastry
  • 70 g selera naciowego pokrojonego w 0.5-1 cm plastry
  • 80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 600 g wody
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka koncentrat bulionu mięsnego, wykonany w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • ¾ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
  • ½ - 1 łyżeczka cukru
  • ¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki soli
  • 250 g kopytek, gotowych (patrz wskazówka)
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 528 kcal / 2210.6 kJ
Białko 29.5 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 30.3 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Sód 1138.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...