Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
70 g oleju
-
600 g mięsa z łopatki wołowej, bez kości pokrojonego na 3 cm kawałki, osuszonego ręcznikiem papierowym
-
170 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki
-
150 g marchewki pokrojonej w 1-2 cm plastry
-
70 g selera naciowego pokrojonego w 0.5-1 cm plastry
-
80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
600 g wody
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentrat bulionu mięsnego, wykonany w TM
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
¾ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka cukru
-
¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
250 g kopytek, gotowych (patrz wskazówka)
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1138.3 mg
Białko
29.5 g
Kalorie
2210.6 kJ /
528 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
8.8 g
Węglowodany
30.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Boeuf Stroganow
1 godz. 10 min
Wolno gotowana zupa gulaszowa z cielęciny (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Gulasz wołowy z knedlami z czerstwego pieczywa
2 godz.
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Gulasz wieprzowy
50 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1 godz. 35 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Gulasz
45 min
Bigos podhalański
1 godz. 40 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min