Urządzenia i Akcesoria
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
Składniki
-
70 g oleju
-
600 g mięsa z łopatki wołowej, bez kości pokrojonego na 3 cm kawałki, osuszonego ręcznikiem papierowym
-
170 g czerwonej cebuli pokrojonej w ósemki
-
150 g marchewki pokrojonej w 1-2 cm plastry
-
70 g selera naciowego pokrojonego w 0.5-1 cm plastry
-
80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
600 g wody
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentrat bulionu mięsnego, wykonany w TM
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
¾ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka cukru
-
¼ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
250 g kopytek, gotowych (patrz wskazówka)
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 45 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1 godz. 45 min
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Gulasz wieprzowy
50 min
Gulasz
45 min