Kotlety (croquetas) faszerowane serem i boczkiem z sosem pomidorowym
TM6 TM5

Kotlety (croquetas) faszerowane serem i boczkiem z sosem pomidorowym

4.8 (445 ocen)

Składniki

  • 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 40 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 80 g białego chleba tostowego, w kromkach, pokrojonego na kawałki
  • 150 g mleka
  • 120 g sera żółtego, np. salami lub gouda, pokrojonego w 2-3 cm kostkę (12 szt.)
    lub 120 g włoskiego sera Provolone, pokrojonego w 2-3 cm kostkę (12 szt.)
  • 90 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach (6 szt.)
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1000 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
  • 4 jajka
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 2 ½ łyżeczki soli
  • mąka pszenna, ilość do obtoczenia pulpetów
  • 800 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 40 g cukru
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • olej rzepakowy, do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
3121.7 kJ / 746.1 kcal
Białko
46.1 g
Węglowodany
21.4 g
Tłuszcz
54.8 g
Tłuszcz nasycony
19.6 g
Błonnik
2.4 g
Sód
1408.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy