Urządzenia i Akcesoria
Gołąbki
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
5 porcji
Składniki
Gołąbki
-
10 liści kapusty włoskiej dużych
-
1700 g wody
-
20 g oleju
-
250 g ryżu długoziarnistego
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
6 - 7 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
30 g masła
-
250 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki
-
200 g mięsa wieprzowego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
¾ - 1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 1 ½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
Sos pomidorowy
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
-
30 g masła
-
600 g pomidorów pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
½ łyżeczki cukru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
596.4 kcal /
2495.3 kJ
Białko
31.6 g
Tłuszcz
20.6 g
Węglowodany
76.8 g
Błonnik
16 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
899.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min
Żurek
50 min
Zasmażka
10 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Rolady wołowe z boczkiem i ogórkami kiszonymi
2 godz. 10 min
Krokiety z grzybami i kapustą
2 godz. 10 min
Bigos
1 godz. 30 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Kotlety schabowe w żytniej panierce, ziemniaki i duszona młoda kapusta
1 godz. 45 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min
Kotlety mielone
30 min
Gołąbki bez zawijania
1 godz. 20 min