Kluski śląskie

Kluski śląskie

3.6 3.0K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 160 g skrobi ziemniaczanej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 500 g ziemniaków, mączystych ugotowanych, ostudzonych, pokrojonych na 2 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki soli
  • woda osolona, do gotowania klusek

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 318.8 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 1112.2 kJ / 265.8 kcal
Tłuszcz 1.3 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 58.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...