Wersje kompatybilne
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
-
200 - 300
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej, bez łyka, pokrojonej na 3-5 cm kawałki
lub 200 - 300 g żółtej fasolki szparagowej, świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej, bez łyka, pokrojonej na 3-5 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 162.2 kJ / 38.8 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 17.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Gotowanie na parze bobu (300-500 g)
25 min
Gotowanie na parze brokułu (250 g)
15 Min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 min
Gotowanie na parze zielonego groszku (200-500 g)
20 min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (650-1200 g)
40 min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 min