Urządzenia i Akcesoria
Zupa warzywna, kurczak w sosie musztardowo-śmietanowym
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
90 g cebuli przekrojonej na pół
-
90 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
90 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
660 g ziemniaków pokrojonych w 3 cm kostkę
-
800 g wody
-
25 g masła
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g piersi z kurczaka pokrojonej w 1 cm plastry
-
2 łyżeczki przyprawy do grilla
-
250 g warzyw, mieszanych świeżych, np. marchewki, papryki, brokułu, kalafiora, pokrojonych na kawałki
-
2 łyżki śmietany, 18% tłuszczu
-
1 łyżeczka musztardy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
583.2 mg
Białko
27.6 g
Kalorie
1782.7 kJ /
426.1 kcal
Tłuszcz
16.5 g
Błonnik
8.1 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
42.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kurczak po czesku a lá svíčková z knedlem
55 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM6)
35 min
Pieczony kurczak z warzywami
1 godz. 45 min
Kurczak pieczony z warzywami
1 godz. 20 min
Zupa krem z pomidorów; Kurczak z warzywnym ryżem
55 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1 godz. 45 min
Zupa pomidorowa jak u babci
45 min
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Leczo z kurczakiem
30 min
Pieczone kieszonki z kurczaka z frytkami
50 min