Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 puszek białej fasoli, z puszki (400 g każda, patrz wariant)
- 300 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 4 ząbki czosnku
- 60 g oliwy z oliwek
- 1100 g wody
- 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone - 2 liście laurowe, suszone
- 400 g kiełbasy chorizo, pokrojonej w 5 mm plastry
-
200
g szynki serrano, pokrojonej w 2 cm paski
lub 200 g szynki szwarcwaldzkiej, pokrojonej w 2 cm paski - 100 g kostek boczku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2557.8 kJ / 611.3 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 14.9 g
- Sód
- 946.3 mg
Alternatywne przepisy
Meksykańska zupa z batatami, fasolą i chorizo
45 Min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50min
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 Min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo
50min
Fasolka po śródziemnomorsku
35min
Gulasz z zielonej soczewicy i chorizo
1h
Mac'n'cheese z chorizo i papryką
50min
Pilaw z dzikim ryżem i wieprzowiną
1h 10min
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30min
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
4u. 30min
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1h 20min
Szybki gulasz z chorizo i fasoli
20 Min