Urządzenia i Akcesoria
Biała fasola z chorizo
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 porcji
Składniki
-
7 puszek białej fasoli, z puszki (400 g każda, patrz wariant)
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
4 ząbki czosnku
-
60 g oliwy z oliwek
-
1100 g wody
-
2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
2 liście laurowe, suszone
-
400 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry
-
200 g szynki szwarcwaldzkiej, pokrojonej w 2 cm paski200 g szynki serrano pokrojonej w 2 cm paski
-
100 g kostek boczku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
946.3 mg
Białko
35.3 g
Kalorie
2557.8 kJ /
611.3 kcal
Tłuszcz
23.4 g
Błonnik
14.9 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
66.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Żurek XXL
1 godz.
Włoska zupa z makaronem (TM6, TM7)
40 min
Włoska zupa z makaronem (TM5)
40 min
Klopsiki z indyka i boczku; Młode ziemniaki; Duszona młoda kapusta
45 min
Zupa z bobu i pomidorów; Ziołowe pęczotto ze szparagami
1 godz.
Zupa gulaszowa
2 godz.
Zupa ziemniaczana z jajkami i rumienionymi pieczarkami
40 min
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 min
Zupa z grzybami w pięciu smakach
40 min
Kurczak w sosie paprykowym z ziemniakami, brokułami i fasolką
45 min
Gulasz z zielonej soczewicy i chorizo
1 godz.
Gulasz kowbojski z kiełbasą
55 min