Biała fasola z chorizo

Biała fasola z chorizo

4.3 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 porcji

Składniki

  • 7 puszek białej fasoli, z puszki (400 g każda, patrz wariant)
  • 300 g cebuli przekrojonej na pół
  • 200 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 4 ząbki czosnku
  • 60 g oliwy z oliwek
  • 1100 g wody
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 400 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 5 mm plastry
  • 200 g szynki serrano pokrojonej w 2 cm paski
    200 g szynki szwarcwaldzkiej, pokrojonej w 2 cm paski
  • 100 g kostek boczku

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 946.3 mg
Białko 35.3 g
Kalorie 2557.8 kJ / 611.3 kcal
Tłuszcz 23.4 g
Błonnik 14.9 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Węglowodany 66.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...