
Urządzenia i Akcesoria
Pilaw z dzikim ryżem i wieprzowiną
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
oleju rzepakowego20 g
-
ząbki czosnku2
-
wieprzowiny np. łopatki lub szynki, bez ścięgien, pokrojonej w 3 cm kostkę, osuszonej papierowym ręcznikiem500 g
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 2 pęczki), plus dodatkowa ilość do dekoracji30 g
-
cebuli pokrojonej w 3 mm półplastry250 g
-
dzikiego ryżu200 g
-
ryżu białego, długoziarnistego100 g
-
wody700 g
-
kminu rzymskiego, mielonego¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
soli1 ½ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego30 g
-
śliwek suszonych, bez pestek40 g
-
liści kolendry, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji10 g
-
liści szałwii, świeżych5 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)5 - 10 g
-
masło do natłuszczenia pierścienia do potraw
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
605.5 kcal /
2535 kJ
Białko
35 g
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
79.8 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
862.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska