
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w zielonym sosie mole
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
liści szpinaku baby, świeżych100 - 150 g
-
sałaty lodowej pokrojonej na kawałki80 g
-
pestek dyni100 g
-
orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych60 g
-
pomidorów przekrojonych na pół400 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
ząbki czosnku2
-
papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
oleju20 g
-
szczypiorku pokrojonego na kawałki1 - 3 gałązki
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście1 - 3 gałązki
-
kolendry, świeżej (opcjonalnie) tylko liście1 - 3 gałązki
-
kminu rzymskiego, mielonego1 szczypta
-
soli2 łyżeczki
-
wody300 - 400 g
-
podudzi z kurczaka, bez skóry z kością, małych8
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
269 kcal /
1130 kJ
Białko
27 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska