Kurczak w zielonym sosie mole

Kurczak w zielonym sosie mole

2.5 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji

Składniki

  • 100 - 150 g liści szpinaku baby, świeżych
    100 - 150 g liści szpinaku, świeżych, pokrojonych na kawałki
  • 80 g sałaty lodowej pokrojonej na kawałki
  • 100 g pestek dyni
  • 60 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
  • 400 g pomidorów przekrojonych na pół
    400 g zielonych pomidorków tomatillo, przekrojonych na pół
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 20 g oleju
  • 1 - 3 gałązki szczypiorku pokrojonego na kawałki
  • 1 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 1 - 3 gałązki kolendry, świeżej (opcjonalnie) tylko liście
  • 1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
  • 2 łyżeczki soli
  • 300 - 400 g wody
  • 8 podudzi z kurczaka, bez skóry z kością, małych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 269 kcal / 1130 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...