Kurczak w zielonym sosie mole

Kurczak w zielonym sosie mole

2.5 29 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji

Składniki

  • liści szpinaku baby, świeżych
    100 - 150 g
    100 - 150 g liści szpinaku, świeżych, pokrojonych na kawałki
  • sałaty lodowej pokrojonej na kawałki
    80 g
  • pestek dyni
    100 g
  • orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
    60 g
  • pomidorów przekrojonych na pół
    400 g
    400 g zielonych pomidorków tomatillo, przekrojonych na pół
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • ząbki czosnku
    2
  • papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
    1
  • oleju
    20 g
  • szczypiorku pokrojonego na kawałki
    1 - 3 gałązki
  • natki pietruszki, świeżej tylko liście
    1 - 3 gałązki
  • kolendry, świeżej (opcjonalnie) tylko liście
    1 - 3 gałązki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 szczypta
  • soli
    2 łyżeczki
  • wody
    300 - 400 g
  • podudzi z kurczaka, bez skóry z kością, małych
    8

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 269 kcal / 1130 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...