
Urządzenia i Akcesoria
Lasagne z grzybami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)60 g
-
gorącej wody500 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki200 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy30 g
-
pieczarek pokrojonych w 3-4 mm plastry700 g
-
soli3 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowo 2 szczypty¼ łyżeczki
-
mleka1500 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki120 g
-
mąki pszennej150 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)3 szczypty
-
makaronu, suchego, typu lasagne (10 x 20 cm, ok. 400 g)20 płatów
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
696 kcal /
2912 kJ
Białko
28.7 g
Tłuszcz
30 g
Węglowodany
79.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
16.3 g
Sód
1311.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka ziemniaczana z rumienioną cebulą, orzechami i serem pleśniowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz.
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1 godz. 10 min
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Tagliatelle z duszonymi grzybami
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1 godz. 45 min
Stroganow z pieczarek
35 min