Lasagne z grzybami

Lasagne z grzybami

4.3 142 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji

Składniki

  • grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)
    60 g
  • gorącej wody
    500 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    200 g
    200 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    30 g
  • pieczarek pokrojonych w 3-4 mm plastry
    700 g
  • soli
    3 łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowo 2 szczypty
    ¼ łyżeczki
  • mleka
    1500 g
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    120 g
  • mąki pszennej
    150 g
  • gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
    3 szczypty
  • makaronu, suchego, typu lasagne (10 x 20 cm, ok. 400 g)
    20 płatów

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 696 kcal / 2912 kJ
Białko 28.7 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 79.6 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 16.3 g
Sód 1311.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...