Urządzenia i Akcesoria
Lasagne z grzybami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
60 g grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)
-
500 g gorącej wody
-
200 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki200 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
700 g pieczarek pokrojonych w 3-4 mm plastry
-
3 łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowo 2 szczypty
-
1500 g mleka
-
120 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
150 g mąki pszennej
-
3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
20 płatów makaronu, suchego, typu lasagne (10 x 20 cm, ok. 400 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1311.2 mg
Białko
28.7 g
Kalorie
2912 kJ /
696 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
16.3 g
Węglowodany
79.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRZE UPIECZONE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 godz. 30 min
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1 godz. 20 min
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 godz. 35 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Tagliatelle z duszonymi grzybami
1 godz.
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Stroganow z pieczarek
35 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1 godz.