Urządzenia i Akcesoria
Lasagne z grzybami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
60 g grzybów, suszonych (np. borowików lub podgrzybków)
-
500 g gorącej wody
-
200 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki200 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
700 g pieczarek pokrojonych w 3-4 mm plastry
-
3 łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowo 2 szczypty
-
1500 g mleka
-
120 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
150 g mąki pszennej
-
3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
20 płatów makaronu, suchego, typu lasagne (10 x 20 cm, ok. 400 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1311.2 mg
Białko
28.7 g
Kalorie
2912 kJ /
696 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
16.3 g
Węglowodany
79.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOBRZE UPIECZONE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Buraki à la Wellington
3h
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2h 45min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30min
Pastizzi z groszkiem
1h 30min
Gratin z ziemniaków i selera
1h 10min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1h
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1h 35min
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1h 20min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1h 20min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1h
Tagliatelle z duszonymi grzybami
1h
Bolognese z kalafiorem
55min