Urządzenia i Akcesoria
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
Knedle szpinakowe
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 - 250 g białego chleba, czerstwego pokrojonego na kawałki
-
200 g szpinaku mrożonego, rozdrobnionego uprzednio rozmrożonego (patrz wskazówka)
-
50 g mleka
-
125 - 150 g sera mozzarella twardego lub w kulce, odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
40 g mąki pszennej
-
3 jajka
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
2 - 3 łyżki bułki tartej (opcjonalnie)
Pomidorowe ragout
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia Varomy i dłoni
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
10 - 20 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka cukru
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g pomidorków koktajlowych
-
bazylia, świeża tylko liście, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
24 g
Kalorie
2760 kJ /
656 kcal
Tłuszcz
34 g
Błonnik
6.4 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40 min
Gratin z ziemniaków i selera
1 godz. 10 min
Bolognese z kalafiorem
55 min
Makaron po alpejsku
45 min
Pastizzi z groszkiem
1 godz. 30 min
Makaron z dynią i jarmużem
40 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Bazyliowe knedle z ratatouille
40 min
Naleśniki z warzywami zapiekane pod sosem beszamelowym
1 godz. 45 min
Naleśniki z warzywami i serem
1 godz. 15 min