Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem

Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem

4.3 46 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 sztuk

Składniki

  • 150 g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    150 g mąki pszennej
  • 110 g mąki orkiszowej, razowej (patrz wskazówka)
  • 30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 - 120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego drobnego
  • 200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • dżem owocowy np. malinowy, truskawkowy (ok. 100 g, patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 145.1 kcal / 606.9 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 25.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...