
Urządzenia i Akcesoria
Orkiszowe ciasteczka serca z dżemem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 sztuk
Składniki
-
150 g mąki orkiszowej, białej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
110 g mąki orkiszowej, razowej (patrz wskazówka)
-
30 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
100 - 120 g cukru trzcinowego, nierafinowanego drobnego
-
200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
dżem owocowy np. malinowy, truskawkowy (ok. 100 g, patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
145.1 kcal /
606.9 kJ
Białko
2.6 g
Tłuszcz
8.8 g
Węglowodany
16 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Sód
25.3 mg