Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salad
- 150 g green apple, unpeeled, quartered and cored (see tip)
- 150 g celery stalks
- 150 g fennel bulb, cut in pieces (4 cm x 4 cm x 7 cm)
Dressing
- 20 g fresh dill, leaves only
- 80 g extra virgin olive oil
- 15 g Dijon mustard
- 50 g plain yoghurt
- 15 g red wine vinegar
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 223.8 kJ / 53.5 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 26 mg
Alternatywne przepisy
Black Ravioli with Sea Bass
1 Std. 45 Min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 Min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 min
Beetroot salad
10 min
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20 Min
Non-alcoholic Christmas Punch
10 min
Beetroot salad
10 min
Chunky Vegetable Barley Soup
1 Std.
Potato Soup with Parsley Pesto
30 Min
Salmon with Potatoes and Courgettes (TM6)
1h 15min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 Min
Pea and Mint Risotto
40 Min