Wersje kompatybilne
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM6)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 cucumbers, ends removed, peeled or unpeeled (approx. 800 g)
-
200 - 250
g sour cream, to taste
lub Greek yoghurt - 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
-
1
bunch fresh dill, finely sliced
lub 4 Tbsp dried dill - 1 tsp ground black pepper (opcjonalnie)
- 1 Tbsp cider vinegar (opcjonalnie)
- 1 tsp caster sugar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 2694 kJ / 643.9 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 56.3 g
- Tłuszcz
- 45.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.9 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 3630.2 mg
Alternatywne przepisy
Vietnamese-style Chicken and Cabbage Salad (TM6)
30 min
Grated Carrot Salad (TM6)
10 min
Beetroot Carpaccio (TM6)
20 min
Potato Gratin (TM6)
1 Std. 10 Min
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing (TM5)
10 min
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Baci di Dama Hazelnut Biscuits
2 Std. 10 Min
Braised Red Cabbage with Grated Apples (TM6)
1h 15min
Soft Carrot Tortilla Chips with Guacamole (TM5)
1h
Pomegranate and Mint Marinade
5 Min
Fish Pie with Potato Gratin Topping (TM6)
1 Std. 10 Min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 Min