Urządzenia i Akcesoria
Edamame and Spinach Dip
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
8 portions
Składniki
-
fresh edamame beans, plus extra for garnishingfrozen edamame beans defrosted, plus extra for garnishing300 g
-
fresh baby spinach150 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
garlic cloves to taste1 - 2
-
dried chilli flakes (opcjonalnie)¼ tsp
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper⅛ tsp
-
lemon juice30 g
-
cayenne pepper½ tsp
-
fresh coriander cut in pieces5 sprigs
-
water (opcjonalnie) (see tip)50 - 80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
248 mg
Białko
5 g
Kalorie
336 kJ /
81 kcal
Tłuszcz
6 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 godz. 30 min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 min
Coconut and Spinach Dahl
50 min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 min
Asian Chopped Salad
20 min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1 godz. 30 min
Black Bean and Sun-dried Tomato Dip
30 min
Roasted Parsnip and Chestnut Pâté
2 godz. 45 min
Superfood Salmon Salad
1 godz. 5 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min
Green Goddess Quinoa Salad
40 min