Edamame and Spinach Dip

Edamame and Spinach Dip

4.3 26 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
8 portions

Składniki

  • frozen edamame beans defrosted, plus extra for garnishing
    300 g
    fresh edamame beans, plus extra for garnishing
  • fresh baby spinach
    150 g
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • water (opcjonalnie) (see tip)
    50 - 80 g
  • lemon juice
    30 g
  • fresh coriander cut in pieces
    5 sprigs
  • garlic cloves to taste
    1 - 2
  • fine sea salt
    1 tsp
  • cayenne pepper
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • dried chilli flakes (opcjonalnie)
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 81 kcal / 336 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 2 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 248 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...