Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g popping corn
-
65
g buckwheat grains, raw
lub 65 g buckwheat flour - 80 g quinoa
- 40 g chia seeds
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 25 g honey
- 250 g water, lukewarm
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 573 kJ / 137 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seed and Nut Bread
1h 30min
German Bread
4 godz. 15 min
Gluten-Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1 godz.
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2 godz.
Vegetable Oat Bake
1 godz. 15 min
Buckwheat and Cacao Granola
2 godz. 35 min
Salted Caramel Pecan Parsnip Cake
3h 20 min
Allergen Friendly Cranberry Mini Rockbuns
40min
Spelt and Buckwheat Bread
1 Std. 55 Min
Gluten free Mediterranean bread
1h 35min
Gluten-free Carrot and Orange Cake
2 godz.
Buckwheat and almond slider buns
1 godz. 15 min