![Popcorn and Buckwheat Bread Popcorn and Buckwheat Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/594C338C-7D20-447E-9893-4778846C969C/Derivates/BAF02213-FD21-4174-A1FC-E4CDE8E6A8F9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g popping corn
-
65
g buckwheat grains, raw
lub 65 g buckwheat flour - 80 g quinoa
- 40 g chia seeds
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp fine sea salt
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 25 g honey
- 250 g water, lukewarm
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 573 kJ / 137 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2h
Multiseed Bread
2h
Seed and Nut Bread
1 godz. 30 min
Spelt Bread
1 Std. 45 Min
Buckwheat and almond slider buns
1h 15min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50min
Paleo Breakfast Cereal
30 Min
Veganella - Vegan Mozzarella
6u. 10min
Gluten Free Plain Flour
5min
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1 Std.
Spelt and Buckwheat Bread
1h 55 min
Buckwheat and Cacao Granola
2 godz. 35 min