Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g mixed vegetables, hard (e.g. broccoli, cauliflower, carrots, green beans, celeriac, mushrooms), cut in pieces (1 cm)
- 300 g mixed vegetables, soft or leafy (e.g. onions, celery, spinach, cabbage, hispi cabbage), cut in pieces (3-5 cm)
- 1 garlic clove
-
20
g sunflower oil
lub vegetable oil - 50 g water
- 10 g sugar
- 20 g soy sauce
- ½ tsp salt
- 1 tsp ground black pepper
- 100 g peanut butter
-
10
g sesame oil
lub sunflower oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1809 kJ / 432 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 794 mg
Alternatywne przepisy
Pasta with Vegetable Ragout
45min
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Black-eyed Bean Stew with Vegetables
2h 10min
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
45min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1 Std. 25 Min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45min
Stuffed Sweet Potatoes with Banana Sriracha Mayo and Coleslaw
50 Min
Vegan Lentil Lasagne
2h 20min
Lentil and Pumpkin Pot Pies
1 Std. 25 Min
Sweet and Sticky Red Cabbage and Sweet Potato Salad
40 min