Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g fennel bulb, cut in wedges that fit through feeder
- 50 g white wine vinegar
- 60 g extra virgin olive oil
- 1 orange, finely grated zest and 65 g juice
- 10 g Dijon mustard
- 35 g agave syrup
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 3 Tbsp pine nuts
- 200 g oranges, peeled, white pith removed, segmented
- ¼ bunch mint leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1176.2 kJ / 281.1 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 656.3 mg
Alternatywne przepisy
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Raw Asian Salad
10 min
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35 Min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Soft Carrot Tortilla Chips with Guacamole (TM6)
1h
Quince, burnt tahini custard with blackberry vinegar snow (Ray Capaldi)
4h 25min
Spanish Tortilla
1h
Asparagus Risotto
45min
Mediterranean cod with steamed potatoes
50min
Pea and Mint Risotto
40min
Thai Cucumber Salad (TM6)
15min