Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g fennel bulb, cut in wedges that fit through feeder
- 50 g white wine vinegar
- 60 g extra virgin olive oil
- 1 orange, finely grated zest and 65 g juice
- 10 g Dijon mustard
- 35 g agave syrup
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 3 Tbsp pine nuts
- 200 g oranges, peeled, white pith removed, segmented
- ¼ bunch mint leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1176.2 kJ / 281.1 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 25.9 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 656.3 mg
Alternatywne przepisy
Potato Stacks with Parmesan and Thyme (TM6)
55 min
Mint Chocolate Chip Syllabubs
1j 10 menit
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM5)
15 min
Dairy-free Cashew Nut Spread
12 Std. 10 Min
Quick Yoghurt Flatbreads with Smoked Salmon and Cream Cheese
25 min
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35 min
Vietnamese-style Chicken and Cabbage Salad (TM6)
30min
Roasted Red Pepper and Parsley Pesto
5 Min
Cheese Puffs with Whipped Honey Cream Cheese
1 godz. 5 min
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM6)
15 min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30min
Portuguese Bread (Pão de água)
3 Std. 30 Min