Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de carottes entières, épluchées
- 25 g d'échalote, coupée en deux
- 5 g de persil frais
- 40 g d'huile de tournesol
- 25 g de vinaigre
- 20 g de jus de citron
- 10 g de moutarde
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 601.8 kJ / 143.8 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 317.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade carottes râpées (TM6)
10 min
Gratin de pommes de terre (TM6)
1h 10min
Paillassons de pommes de terre
35 Min
Salade de betteraves rouges au raifort
10 min
Salade de radis, carottes et coriandre (TM6)
15min
Éplucheur Carottes rôties au thym et à la menthe
30min
Salade de crudités
10 min
Coleslaw au Découpe-Minute (TM6)
10 min
Vinaigrette citronnée
5 min
Sauce vinaigrette Dijon et érable
15min
Salade de carotte à la sauce yogourt (TM6)
10 min
Salade de fenouil au parmesan (TM6)
10 min