Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 20 g de beurre non salé
-
1000
g de petits pois frais
lub 1000 g de petits pois surgelés - 600 g d'eau
-
1
c. à soupe fond de volaille en pâte maison
lub 1 cube de bouillon de volaille -
200
g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
lub 200 g de crème aigre - 2 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de sel marin fin, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 732.9 kJ / 175.2 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 177.2 mg
Alternatywne przepisy
Purée de chou-fleur
25min
Soupe au potiron
50min
Compote de pommes
20 min
Gazpacho de tomates ancestrales
1h 10min
Crème de tomates et grilled cheese
40min
Petits flans aux asperges
55min
Soupe de courgette et menthe
35min
Crème de panais à l'érable avec prosciutto
45min
Soupe aux petits pois avec crème fraîche et jambon croustillant
1h
Crème de pieds de brocolis et croustillant de pelures de pommes de terre
45min
Crème glacée à la mangue
2h 20 min
Velouté de carottes
30min