Crème de petits pois

Crème de petits pois

4.4 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • de beurre non salé
    20 g
  • de petits pois frais
    1000 g
    1000 g de petits pois surgelés
  • d'eau
    600 g
  • fond de volaille en pâte maison
    1 c. à soupe
    1 cube de bouillon de volaille
  • de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
    200 g
    200 g de crème aigre
  • de poivre noir moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de sel marin fin à ajuster en fonction des goûts
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 175.2 kcal / 732.9 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 20.6 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Sód 177.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...