Wersje kompatybilne
Gratin de chou-fleur et œufs durs
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200 - 300
g de Gruyère, en morceaux
lub 200 - 300 g Cheddar, en morceaux - 1000 g d'eau
- 1000 g de bouquets de chou-fleur
- 4 - 6 oeufs
- 60 - 80 g de farine de blé
- 60 - 80 g de beurre, en morceaux
- 600 - 800 g de lait
- ½ c. à café de sel, selon vos goûts
- ½ c. à café de poivre blanc moulu, selon vos goûts
- ½ - ¾ c. à café de noix de muscade moulue (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1273 kJ / 305 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 507 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade carottes râpées (TM6)
10 Min
Gratin de pommes de terre (TM6)
1 Std. 10 Min
Cuisson du riz long blanc
35min
Champignons crémeux et pommes de terre rôties croustillantes
1 Std. 30 Min
Blancs de poulet vapeur saveur citron
1 Std. 15 Min
Sauce béchamel
15 Min
Saumon et pommes de terre, sauce aux champignons
45min
Gratin de chou-fleur
55 min
Saumon, riz basmati et sauce crémeuse à l'aneth
40min
Purée Parmentier nature
55 min
Pommes de terre rôties au romarin et à l'ail
1 Std. 10 Min
Purée de pommes de terre classique
50min