Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre, en morceaux (2 cm), et un peu plus pour graisser
- 180 g de farine et un peu plus pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 60 g d'eau
- 100 g de gruyère, en morceaux (2 cm)
- 300 g de poireaux, en morceaux (2 cm)
- 200 g de crème entière
- 150 g de lait
- 3 œufs
- 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue
- 1 pincée de poivre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Risotto à la tomate et au basilic
30min
Polenta et sa sauce crémeuse aux champignons
50min
Tarte aux légumes
1h
Croûtes au fromage au four
35min
Gratin de gnocchis au poireau
50min
Lasagne verdi
1h 15min
Potée de riz à la courge (2 portions)
50min
Tarte aux légumes (TM6)
25min
Potée de riz à la courge
50min
Lasagnes à la courge
1 Std. 40 Min
Tarte flambée aux poireaux
40min
Risotto à la courge
35min