Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre, en morceaux (2 cm), et un peu plus pour graisser
- 180 g de farine et un peu plus pour le plan de travail
- 1 c. à café de sel
- 60 g d'eau
- 100 g de gruyère, en morceaux (2 cm)
- 300 g de poireaux, en morceaux (2 cm)
- 200 g de crème entière
- 150 g de lait
- 3 œufs
- 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue
- 1 pincée de poivre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Tarte flambée aux poireaux
40min
Tarte aux légumes
1 Std.
Croûtes au fromage au four
35 Min
Saumon sur fromage frais aux poireaux avec pommes de terre
1 Std.
Pain bis gratiné à la méditerranéenne
35 Min
Tarte aux légumes (TM6)
25 min
Tarte aux pommes façon crumble
2 Std. 30 Min
Tarte au gruyère
50 Min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45min
Ragoût de pommes de terre et de champignons
1 Std.
Ragoût aux lentilles
1 Std. 30 Min
Purée Parmentier nature
55 Min