Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet de persil frais
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
-
500
g de carottes, coupées en rondelles (5 mm)
lub 500 g de choux-raves, coupés en bâtonnets (1 x 3 cm) - ¾ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- ¾ c. à café de sucre
- ½ c. à café de farine (opcjonalnie)
- 100 g de crème
- 100 g de petits pois surgelés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 927 kJ / 223 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de légumes
45 min
Haricots verts aux tomates et au persil
55min
Accompagnement à la courgette
30 min
Risotto aux carottes et endives
40min
Pommes de terre en robe des champs
30 min
Lasagnes
2 godz.
Ratatouille
40min
Gratin de chou-fleur
55min
Pizza aux poivrons
1 Std. 55 Min
Sauce tomate pour tous les jours
30 min
Salade de haricots verts aux lardons
40min
Sauce bolognaise
3 godz. 15 min