Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet de persil frais
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
-
500
g de carottes, coupées en rondelles (5 mm)
lub 500 g de choux-raves, coupés en bâtonnets (1 x 3 cm) - ¾ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- ¾ c. à café de sucre
- ½ c. à café de farine (opcjonalnie)
- 100 g de crème
- 100 g de petits pois surgelés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 927 kJ / 223 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de chou-fleur
55 dk
Gratin dauphinois
50 dk
Poireau rissolé (200 g)
20 dk
Gratin de courgettes
1 Std. 10 Min
Champignons à l'ail
20 dk
Légumes rissolés
20 dk
Ail et oignons légèrement rissolés (200 g)
20 dk
Ragoût de légumes
45 dk
Haricots verts aux tomates et au persil
55 dk
Salade de haricots verts aux lardons
40 dk
Pommes de terre en robe des champs
30 Min
Accompagnement à la courgette
30 Min