Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di farina
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 125 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
Condimento
- 40 g di noci sgusciate
- 100 g di cicoria, i gambi puliti
- 200 g di pere pulite e tagliate a metà nel senso della lunghezza
-
100
g di panna acida (30% di grassi)
lub 100 g di ricotta fresca - 2 - 3 pizzichi di sale, a piacere
- 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato, a piacere
- 100 g di Gorgonzola dolce
- 15 g di rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1970.3 kJ / 470.9 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 696.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza
1 Std. 30 Min
Torta salata con melanzane e scamorza
1 Std. 30 Min
Patate schiacciate al forno
1h
Gnocchi alla romana alle erbette
1 Std. 30 Min
Quinoa con Feta e zucchine alla menta
35 Min
Focaccia arcobaleno con hummus e verdure
50 Min
Torta de gee
1 Std. 30 Min
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd (TM6)
3 godz. 40 min
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra (TM6)
45 Min
Parfait allo yogurt e frutta arcobaleno
20 min
Sformatini patate e porri
55 Min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2 godz.