Torta salata pere, noci e Gorgonzola

Torta salata pere, noci e Gorgonzola

3.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 220 g di farina
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • 125 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di zucchero
Condimento
  • 40 g di noci sgusciate
  • 100 g di cicoria i gambi puliti
  • 200 g di pere pulite e tagliate a metà nel senso della lunghezza
  • 100 g di panna acida (30% di grassi)
    100 g di ricotta fresca
  • 2 - 3 pizzichi di sale a piacere
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato a piacere
  • 100 g di Gorgonzola dolce
  • 15 g di rucola

Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 696.4 mg
Białko 13.8 g
Kalorie 1970.3 kJ / 470.9 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 53.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...