Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Capesante
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 12 capesante
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Glassa alla melagrana
- 25 g di scalogno a metà
- 50 g di chicchi di melagrana + q.b.
- 30 g di burro
- 50 g di brandy
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe bianco macinato (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 20 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 832.3 kJ / 199 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 201.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante
1sa
Ravioloni neri ripieni di branzino
1 godz. 45 min
Uova di quaglia e asparagi in salsa di senape
40 Min
Petto d'anatra sottovuoto con salsa alle ciliegie
2h 40min
Filetto di manzo sottovuoto con patate e remoulade
1sa 30 dk
Tortini di crêpes alla zucca con guanciale e finferli
2 Std. 20 Min
Filetto di Manzo sottovuoto con salsa al Gin e pepe
2 Std. 20 Min
Orata sottovuoto agli agrumi con gamberi in salsa
1sa 30 dk
Petto d'anatra all'arancia sottovuoto con crema zabaione
2 Std. 5 Min
Capesante con crema allo zafferano sottovuoto
1sa
Tranci di tonno sottovuoto e crema di topinambur
1sa 20 dk
Petto d'anatra a bassa temperatura con salsa all'arancia
1sa 30 dk