![Capesante glassate alla melagrana Capesante glassate alla melagrana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/10059065a83f5e4af8fc9a501479f244/Derivates/d0dfdf1e025a7078eb3ba216303f3d1fdf304baa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Capesante
- 1500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- 12 capesante
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Glassa alla melagrana
- 25 g di scalogno a metà
- 50 g di chicchi di melagrana + q.b.
- 30 g di burro
- 50 g di brandy
- 1 pizzico di sale (opcjonalnie)
- 1 pizzico di pepe bianco macinato (opcjonalnie)
Terminare la preparazione
- 20 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 832.3 kJ / 199 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 201.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tonno sottovuoto in salsa teriyaki
55 min
Filetto di manzo sottovuoto con salsa bernese
2h 20min
Filetto di maiale sottovuoto con Casera, patate e mele
3 Std. 30 Min
Petto d'anatra sottovuoto con salsa alle ciliegie
2h 40 min
Filetto di manzo sottovuoto con purè di patate dolci e salsa al Marsala
2h 20min
Cheesecake in vasetto al caprino e curry con gamberi
10 godz.
Vitello sottovuoto con patate e mele croccanti
5h 10min
Calamaro ripieno sottovuoto con salsa zafferano
1 godz.
Tranci di tonno sottovuoto e crema di topinambur
1 godz. 20 min
Salmone sottovuoto alle erbe (per 2 persone)
1 godz. 30 min
Filetto di manzo sottovuoto in salsa al vino
3 Std.
Merluzzo sottovuoto con pomodorini e olive
1 godz. 30 min