Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Capesante
- 1500 acqua
- 30 g di succo di limone
- 12 capesante
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
Salsa allo zafferano
- 50 g di cipolla a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 20 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1302.1 kJ / 311 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 29.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 226.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetto di maiale bardato con pancetta sottovuoto
1 Std. 45 Min
Filetto di manzo sottovuoto in salsa al vino
3 Std.
Salmone sottovuoto con insalata di finocchi e mele
1小时 20 分钟
Filetti di manzo sottovuoto con burro alle erbe
2h 20min
Filetti di rana pescatrice all'alloro sottovuoto
2h
Salmone sottovuoto al mojto
3 Std.
Tonno sottovuoto in salsa teriyaki
55min
Manzo sottovuoto con patate rosse e salsa bernese di (Lorenzo Biagiarelli)
1h 10min
Petto d'anatra all'arancia sottovuoto con crema zabaione
2h 5min
Filetto di manzo sottovuoto con salsa bernese
2h 20min
Polpo sottovuoto con olive taggiasche
3小时 20 分钟
Tranci di tonno sottovuoto e crema di topinambur
1小时 20 分钟