Filetti di salmone con patate e zucchine

Filetti di salmone con patate e zucchine

4.6 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

  • 100 g di cipolla a metà, in senso verticale
  • 300 g di zucchine senza estremità
  • 500 g di patate a pezzi, che entrino attraverso il foro del coperchio dell'Affettatutto
  • ½ mazzetto di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 270 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 20 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 15 g di miele
  • 10 g di senape
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 500 g di filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische (in 4 pezzi)
  • 1 limone tagliato a spicchi
  • aneto fresco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 266.4 mg
Białko 29.6 g
Kalorie 2194.3 kJ / 524.5 kcal
Tłuszcz 31.4 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Węglowodany 31.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...