Filetti di salmone con patate e zucchine

Filetti di salmone con patate e zucchine

4.6 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

  • di cipolla a metà, in senso verticale
    100 g
  • di zucchine senza estremità
    300 g
  • di patate a pezzi, che entrino attraverso il foro del coperchio dell'Affettatutto
    500 g
  • di aneto fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    ½ mazzetto
  • di acqua
    270 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di succo di limone, spremuto fresco
    20 g
  • di miele
    15 g
  • di senape
    10 g
  • di sale
    ¼ di cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ¼ di cucchiaino
  • di filetti di salmone fresco senza pelle e senza lische (in 4 pezzi)
    500 g
  • limone tagliato a spicchi
    1
  • aneto fresco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 524.5 kcal / 2194.3 kJ
Białko 29.6 g
Tłuszcz 31.4 g
Węglowodany 31.7 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 5.9 g
Sód 266.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...