Tagliolini con gamberoni e ricotta all'arancia
TM6 TM5

Tagliolini con gamberoni e ricotta all'arancia

4.3 (16 ocen)

Składniki

Tagliolini

  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 3 uova

Ricotta all'arancia

  • 5 - 6 steli di erba cipollina fresca
  • 250 g di ricotta fresca
  • ½ arancia, il succo spremuto e filtrato
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato

Sugo ai gamberoni

  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 16 gamberoni giganti crudi, sgusciati
  • 70 g di Cognac

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1498.5 kJ / 358.2 kcal
Białko
17.8 g
Węglowodany
42.1 g
Tłuszcz
14 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Błonnik
1.2 g
Sód
258 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy