Sovracosce di pollo in salsa di peperone a Cottura Lenta con riso

Sovracosce di pollo in salsa di peperone a Cottura Lenta con riso

4.5 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
4 porzione

Składniki

Sovracosce di pollo e salsa piccante
  • 2 - 3 spicchi di aglio a metà
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di cipolle dorate a fette
  • 150 g di pomodori maturi a pezzi
  • 300 g di peperone rosso pulito e a pezzi
  • 1 cucchiaio di chili in polvere (opcjonalnie)
    1 peperoncino rosso piccante
  • 1 cucchiaio di paprica dolce o piccante, a piacere
  • 10 g di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 ½ cucchiaino di origano secco
  • 20 g di aceto di vino rosso
  • 15 g di zucchero
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 800 g di sovracosce di pollo senza pelle
  • 250 g di brodo di pollo (vedere varianti)
  • 1 cucchiaino di sale
Riso
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 300 g di riso a chicco lungo
  • 1 limone (opcjonalnie) a spicchi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 646 kcal / 2706 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 70 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 327 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...