![Scampi in salsa piccante Scampi in salsa piccante](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b83881259823156d840839009bf28940/Derivates/1668706c74f7997a2fd8d87f147e23410c9ce8ef.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 spicchi di aglio pelati
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 pizzico di sale
- ½ peperoncino piccante fresco
- 1 foglia di alloro fresco, lavata
- 24 code di scampi fresche, lavate, con guscio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 922 kJ / 220.3 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 371.8 mg
Alternatywne przepisy
Panino con polpo
6 Std. 30 Min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 Min
Pepata di cozze
45 Min
Crema di fave; pesce spada e contorno mediterraneo
45 Min
Filetto di branzino con carciofi e ceci
40 Min
Scorfano con cipolle e pomodorini sottovuoto
1 Std.
Moscardini alla busara sottovuoto
2 godz.
Scampi alla busara
35 Min
Sgombro con contorno di verdure
30 Min
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40 Min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40 Min
Merluzzo alla pizzaiola
30 Min