Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di patate, pelate e a fette sottili
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g funghi porcini freschi, puliti e a fette sottili
- 100 g di Taleggio a fettine sottili
- sale q.b.
- pepe nero macinato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1050.8 kJ / 251.3 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 358.3 mg
Alternatywne przepisy
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1sa 20 dk
Rotolini di zucchine e salmone
50 dk
Mousse di salmone e patate
1sa
Fiori di zucchina ripieni con speck e provola
1sa
Sformatini di uova e funghi
40 Min
Tortini di crêpes alla zucca con guanciale e finferli
2 Std. 20 Min
Crostoni saporiti
35 dk
Terrine di polenta gratinata con salsa ai funghi
1sa 15 dk
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1sa 30 dk
Flan di ricotta e cipolla con salvia
50 dk
Sformatini di patate e funghi (vegan)
1 Std. 10 Min
Lasagne funghi e salsiccia
1 Std. 40 Min