![Millefoglie di patate e funghi porcini Millefoglie di patate e funghi porcini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f34c93a5-080c-4e39-ba42-4eff8721461e/Derivates/322084b7-8ea8-453e-a306-2b1ca3b52a55.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di patate, pelate e a fette sottili
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g funghi porcini freschi, puliti e a fette sottili
- 100 g di Taleggio a fettine sottili
- sale q.b.
- pepe nero macinato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1050.8 kJ / 251.3 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 358.3 mg
Alternatywne przepisy
Frittatine muffin al forno
1 Std.
Tortini di crêpes alla zucca con guanciale e finferli
2 Std. 20 Min
Lasagne di zucca
1 Std.
Crocchette di zucca e taleggio
1 Std. 15 Min
Fagottini di sfoglia zucca, speck e balsamico
1 Std. 30 Min
Patate duchessa
1 Std.
Lasagne funghi e salsiccia
1h 40min
Crostini di polenta con stracchino, radicchio e noci
1 Std. 30 Min
Mousse di salmone e patate
1 Std.
Funghi ripieni di salsiccia
40 Min
Tortino di cicorie su salsa al pomodoro e crema di cipolle
1 Std.
Lasagne ai funghi
2 Std.