Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di zucchine a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di piselli surgelati
- 200 g di acqua
- 200 g di polpa di pomodoro a pezzi
- ½ cucchiaino sale
Besciamella
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di farina tipo 00
- 500 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 200 g di tonno fresco pulito, a cubetti
- 10 fogli di pasta secca tipo lasagne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1658.5 kJ / 396.4 kcal
- Białko
- 20.7 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 524.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta integrale con salmone e crema di asparagi
35 Min
Polpette di fave e pecorino
40 min
Frittelle di carote con uova e avocado
40 min
Toast al burro matcha
Brak ocen
Spritz con bruschette al Gorgonzola e sedano
30 Min
Pasticcio di pesce e patate
1h 10 min
Lasagnette al nero con ragù di polpo
1 godz. 20 min
Spaghetti al ragù di cacciatorini
Brak ocen
Crostata morbida allo yogurt e frutta
4sa 30 dk
Spaghetti al nero con ragù di seppie
50min
Paccheri zucca e gamberoni
50min
Linguine allo scoglio
40 min