
Urządzenia i Akcesoria
Imprezowe kąski preclowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
40 sztuk
Składniki
-
mleka400 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia600 g
-
soli2 łyżeczki
-
olej do natłuszczenia
-
woda do gotowania (ok. 2 l)
-
sody oczyszczonej5 łyżek
-
sól morska, gruboziarnista do posypania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
62.5 kcal /
261.6 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
0.6 g
Węglowodany
11.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Sód
405.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIECZÓR KIBICA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Paluszki z serem i ziołami
40 min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Pieczone oponki à la pizza
1 godz. 30 min
Małpi chlebek
3 godz.
Brioszki prosiaczki
2 godz.
Pieczywo maca
50 min
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2 godz. 10 min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 godz. 30 min
Bułeczki mleczne z czekoladą
2 godz. 30 min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 godz. 30 min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 godz.