Urządzenia i Akcesoria
Imprezowe kąski preclowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
40 sztuk
Składniki
-
400 g mleka
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
600 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia
-
woda do gotowania (ok. 2 l)
-
5 łyżek sody oczyszczonej
-
sól morska, gruboziarnista do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
405.1 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
261.6 kJ /
62.5 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
11.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIECZÓR KIBICA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6, TM7)
1 godz.
Rozeta pizzowa do odrywania
1 godz. 45 min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 godz. 15 min
Focaccia ziemniaczana z szynką i serem
2 godz. 50 min
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3 godz.
Chruścik lany
30 min
Meksykańskie zaplatane bułki
2 godz.
Wytrawne bułeczki-kwiatki
2 godz. 10 min
Włoskie grissini
2 godz.
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 godz. 30 min
Precle
1 godz.