Urządzenia i Akcesoria
Imprezowe kąski preclowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
40 sztuk
Składniki
-
400 g mleka
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
600 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
2 łyżeczki soli
-
olej do natłuszczenia
-
woda do gotowania (ok. 2 l)
-
5 łyżek sody oczyszczonej
-
sól morska, gruboziarnista do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
405.1 mg
Białko
2.4 g
Kalorie
261.6 kJ /
62.5 kcal
Tłuszcz
0.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
11.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIECZÓR KIBICA II
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1 godz. 15 min
Placek czosnkowo-serowy
2 godz.
Focaccia z ziemniakami i rozmarynem (z osłoną noża miksującego 2.0)
2 godz. 45 min
Rozeta pizzowa do odrywania
1 godz. 45 min
Podpłomyk z szynką (Flammkuchen)
1 godz. 15 min
Pieczone oponki à la pizza
1 godz. 30 min
Mini ptysie serowe (Gougères)
1 godz.
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
3 godz.
Chruścik lany
30 min
Mleczne bułki do odrywania
4 godz.
Włoskie grissini
2 godz.
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 godz. 30 min