Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 120 g mleka, w temp. pokojowej
- 40 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 2 jajka
-
15
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 łyżeczka suchych drożdży - ½ łyżeczki cukru
- ¾ łyżeczki soli
- 40 g słonecznika łuskanego
- 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 30 g cebuli
- 20 g koncentratu pomidorowego
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- 8 plastrów sera żółtego np. gouda, edam, przekrojonych na pół
- 8 parówek, bez osłonek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2083.1 kJ / 498 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 32.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 809 mg
Alternatywne przepisy
Pizzowe muffiny
1h 50 min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1h 30min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1h 50 min
Bułki łobuza i spółki
1j 55 menit
Pieczone oponki à la pizza
1h 30min
Rogaliki à la pizza
1 godz. 5 min
Ślimaki na przerwę
2h 15min
Muffiny pizzowe z kurczakiem z rosołu i kukurydzą
1h 50 min
Chlebek hot dog do odrywania
1h 30min
Hot dogi kibica
1h 50 min
Rozeta pizzowa do odrywania
1h 45min
Pizza „słońce”
1h 45min