Urządzenia i Akcesoria
Krem sułtański
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
70 g rodzynek
-
40 g rumu (patrz wariant)
-
600 - 660 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
40 g cukru pudru
-
3 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego przesianego przez sitko
-
4 mini bezy pokruszone, do dekoracji
-
4 biszkopty okrągłe, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
78.8 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
2904.5 kJ /
694.2 kcal
Tłuszcz
59.3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
36.7 g
Węglowodany
36.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie mini Pavlovy z owocami
2 Std. 45 Min
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2 Std.
Millefeuille (ciasto tysiąca płatków) z kremem czekoladowym i orzechami w karmelu
3 Std. 50 Min
Queijadas de Sintra - portugalskie serniczki
1 Std. 45 Min
Zefir truskawkowy z bezami
15 Min
Semifreddo z truskawkami i bezami
6 Std. 40 Min
Szpajza czekoladowo-cytrynowa
1 Std. 10 Min
Śliwki w czekoladzie
2 Std. 30 Min
Tort tiramisu bez pieczenia
7 Std. 30 Min
Blok czekoladowy z czerstwym chlebem
5 Std. 20 Min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 Std. 40 Min
Kogel-mogel
5 Min