Urządzenia i Akcesoria
Krem sułtański
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
70 g rodzynek
-
40 g rumu (patrz wariant)
-
600 - 660 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
40 g cukru pudru
-
3 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego przesianego przez sitko
-
4 mini bezy pokruszone, do dekoracji
-
4 biszkopty okrągłe, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
78.8 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
2904.5 kJ /
694.2 kcal
Tłuszcz
59.3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
36.7 g
Węglowodany
36.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Tort z szampańskim kremem
2 godz. 50 min
Szampański crème brûlée z biszkoptami
3 godz.
Deser z truskawkami (TM5)
20 min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM5)
6 godz. 10 min
Portugalski crème brûlée
25 min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3 godz. 25 min
Makówki (Makiełki)
35 min
Sos waniliowy
10 min
Czekoladowe ciasto na białkach
1 godz. 10 min
Kogel-mogel
5 min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min