
Urządzenia i Akcesoria
Krem sułtański
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
rodzynek70 g
-
rumu (patrz wariant)40 g
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki600 - 660 g
-
cukru pudru40 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego przesianego przez sitko3 łyżki
-
mini bezy pokruszone, do dekoracji4
-
biszkopty okrągłe, do dekoracji4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
694.2 kcal /
2904.5 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
59.3 g
Węglowodany
36.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
36.7 g
Sód
78.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RETRO
14 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 Std. 40 Min
Wielkanocne trifle ajerkoniakowe
3 Std. 15 Min
Tiramisu na kawie zbożowej
5 Std. 25 Min
Sezamki
1 Std. 50 Min
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM5)
20 Min
Tort Mimoza z ananasem
3 Std. 30 Min
Portugalski crème brûlée
25 Min
Korzenny crème brulée
3 Std. 30 Min
Mini desery cytrynowe z bezą szwajcarską
2 Std.
Wielkanocna pascha z pistacjami
13 Std.
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 Min
Cytrynowy sernik japoński
1 Std. 45 Min