
Urządzenia i Akcesoria
Łazanki z makiem i bakaliami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
250 g makaronu, suchego łazanki, Lubella
-
25 g orzechów włoskich, łuskanych
-
25 g migdałów, ze skórką
-
60 g suszonych owoców (np. śliwek, moreli, fig), bez pestek
-
250 g maku suchego
-
250 g mleka
-
40 - 60 g miodu płynnego
-
woda do gotowania
-
40 g rodzynek
-
1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
pomarańcza pokrojona w półplastry, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
774.8 kcal /
3241.9 kJ
Białko
24.7 g
Tłuszcz
36.4 g
Węglowodany
95.2 g
Błonnik
17.1 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
54.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

W DOMU JAK W RESTAURACJI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6)
1 godz.
Wegański rosół z pieczonych warzyw
2 godz. 30 min
Tartaletki reniferki z łososiem i serkiem z ricotty
1 godz.
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM5)
6 godz. 15 min
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6)
25 min
Indyjskie pączki (Gulab jamun)
1 godz. 15 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM5)
45 min
Spiralizowane suszone jabłka z czekoladą (TM6)
6 godz. 15 min
Deser lodowy Chai latte
15 godz.
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Malinowe smoothie z zieloną herbatą
10 min
Wegański pad thai z tofu
45 min