Łazanki z makiem i bakaliami

Łazanki z makiem i bakaliami

3.1 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 250 g makaronu, suchego łazanki, Lubella
  • 25 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 25 g migdałów, ze skórką
  • 60 g suszonych owoców (np. śliwek, moreli, fig), bez pestek
  • 250 g maku suchego
  • 250 g mleka
  • 40 - 60 g miodu płynnego
  • woda do gotowania
  • 40 g rodzynek
  • 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
    ½ łyżeczki ekstraktu pomarańczowego, naturalnego
  • pomarańcza pokrojona w półplastry, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 774.8 kcal / 3241.9 kJ
Białko 24.7 g
Tłuszcz 36.4 g
Węglowodany 95.2 g
Błonnik 17.1 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 54.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...