
Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Truskawkowa galaretka
-
250 g wody mineralnej, niegazowanej
-
200 g soku jabłkowego
-
25 g żelatyny w proszku (patrz wariant)
-
20 g ksylitolu (patrz wskazówka)
-
300 g truskawek, świeżych
Kokosowa bita śmietana
-
2 puszki mleczka kokosowego (800 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
-
truskawki, świeże przekrojone na pół, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
433 kcal /
1814 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
37 g
Węglowodany
18 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
34 g
Sód
34 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Lody malinowe na jogurcie kokosowym
10 min
Kokosowa bita śmietana
5 min
Chleb bezglutenowy
3 godz. 20 min
Deser z truskawkami (TM6)
20 min
Deser z truskawkami (TM5)
20 min
Biało-czerwony deser
7 godz.
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 godz. 25 min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Różowy koktajl hibiskusowo-malinowy
5 min
Jagodowe frappuccino
3 godz. 25 min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 godz. 20 min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50 min