Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną

Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną

3.8 20 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porcje

Składniki

Truskawkowa galaretka
  • 250 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 200 g soku jabłkowego
  • 25 g żelatyny w proszku (patrz wariant)
  • 20 g ksylitolu (patrz wskazówka)
    20 g erytrytolu, (patrz wskazówka)
  • 300 g truskawek, świeżych
Kokosowa bita śmietana
  • 2 puszki mleczka kokosowego (800 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
  • truskawki, świeże przekrojone na pół, do dekoracji
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 433 kcal / 1814 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 34 g
Sód 34 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...