Urządzenia i Akcesoria
Truskawkowa galaretka z kokosową bitą śmietaną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 porcje
Składniki
Truskawkowa galaretka
-
250 g wody mineralnej, niegazowanej
-
200 g soku jabłkowego
-
25 g żelatyny w proszku (patrz wariant)
-
20 g erytrytolu, (patrz wskazówka)20 g ksylitolu (patrz wskazówka)
-
300 g truskawek, świeżych
Kokosowa bita śmietana
-
2 puszki mleczka kokosowego (800 g), mocno schłodzonego (patrz wskazówka)
-
truskawki, świeże przekrojone na pół, do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
34 mg
Białko
9 g
Kalorie
1814 kJ /
433 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
34 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mus czekoladowy z kawą zbożową i truskawkami (bez laktozy)
3 godz.
Różowy koktajl hibiskusowo-malinowy
5 min
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
31 godz.
Kawa pistacjowa
1 godz. 10 min
Bezglutenowe naleśniki z kaczką po pekińsku
8 godz. 50 min
Pizza 4 sery
2 godz. 15 min
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 35 min
Wegański żel owocowy
1 godz. 15 min
Kokosowa bita śmietana
5 min
Pływające wyspy truskawkowe z sosem waniliowym z miętą
25 min
Sos pieczeniowy
55 min
Jagodowe frappuccino
3 godz. 25 min