
Urządzenia i Akcesoria
Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki250 g
-
kawy, zaparzonej espresso360 g
-
whisky160 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego30 - 50 g
-
wody90 g
-
cukru75 g
-
kawy rozpuszczalnej granulowanej lub w proszku (patrz wskazówka)30 g
-
kakao naturalne, niesłodzone (opcjonalnie) do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
308.3 kcal /
1289.9 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
15.5 g
Węglowodany
25.8 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
19.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KAWA
15 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Bombardino
15 Min
Dyniowa Chai Latte
20 Min
Affogato bananowe z kawą zbożową
12 Std. 40 Min
Cytrusowa Margarita
10 Min
Kawa pistacjowa
1 Std. 10 Min
Karmelowe macchiato
30 Min
Czekoladowa kawa mrożona
10 Min
Napar ze skórki pomarańczowej i cytrynowej
25 Min
Herbata ziołowa i cynamonowe sucharki
2 Std. 30 Min
Kawa o smaku orzechów laskowych
10 Min
Kawa po meksykańsku (Café de Olla)
30 Min
Kawa cynamonowo-waniliowa
50 Min