Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)
TM5 TM6

Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)

3.3 (17 ocen)

Składniki

  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 360 g kawy, zaparzonej, espresso
  • 160 g whisky
  • 30 - 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 90 g wody
  • 75 g cukru
  • 30 g kawy rozpuszczalnej, granulowanej lub w proszku (patrz wskazówka)
  • kakao naturalne, niesłodzone, do oprószenia (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1289.9 kJ / 308.3 kcal
Białko
1.6 g
Węglowodany
25.8 g
Tłuszcz
15.5 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Błonnik
0 g
Sód
19.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy