Wersje kompatybilne
Polenta porridge with roast rhubarb and sweet dukkah (Diabetes)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g hazelnuts
- 25 g shelled pistachios
- 1 tbsp sesame seeds
- 3 tsp coriander seeds
- 2 ½ tsp brown sugar
- ¾ tsp ground cinnamon
- ¾ tsp ground cardamom
- 625 g full cream milk
- 125 g coconut milk, reduced fat
- 90 g honey
- 250 g water
- 110 g polenta, white
- 300 g rhubarb, trimmed and cut into 5 cm pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1692.5 kJ / 405 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 74.3 mg
Alternatywne przepisy
Pickled red onions
Brak ocen
Creamy tomato and basil soup
30 min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2h 30 min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Rhubarb and vanilla rhumba
25 min
Green fig and lime marmalade
1h 10 min
Rhubarb and strawberry fool
2j 15 menit
Beetroot risotto
35 min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24h 30min
Ravioli with zucchini sauce
35 min
Meat-free mushroom lasagne
1h 30min