![Gwinganna mushroom pâté Gwinganna mushroom pâté](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/91c9d41e137ab021e16962872884dbc1/Derivates/17ca27ceac80439800722560331aaa035afe3951.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 20 g extra virgin olive oil
- 200 - 250 g fresh Swiss brown mushrooms, cut into halves
- 70 g sunflower seeds
- 15 g Dijon mustard
- 1 pinch sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 678.8 kJ / 162.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 75.6 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot salad
10min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49h 5 min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10min
Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot
1u. 20min
Gwinganna polenta with vegetables
1u. 10min
Gwinganna nut and seed bread
3ωρ. 25 λεπτ.
Vegan 'pulled pork'
20min
Falafel crackers
40min
Mushroom pâté
1h 15 min
Gwinganna pumpkin and seed porridge
25h 20min
One whole cauliflower
45min
Pumpkin and ginger soup
35min