![Green quinoa breakfast bowl (Post-natal) Green quinoa breakfast bowl (Post-natal)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F7B4D56C-6BE3-46C9-A548-EC6A23C28662/Derivates/5aa542e5-0568-4e90-a76c-7ef497f02957.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bunch baby asparagus, trimmed
- 100 g frozen peas
- 80 g frozen edamame beans, defrosted and shelled (see Tips)
- 850 g water
- 80 g white quinoa
- 20 g fresh baby spinach leaves
- 1 zucchini, cut into thin strips
- 2 spring onions/shallots, shredded
- 4 eggs, poached (see Tips)
- 80 g soft feta
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts, chopped
- 2 tbsp dukkah
- extra virgin olive oil, for drizzling
- micro herbs, to serve (optional)
- 1 lemon or lime, cut into cheeks to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1759.4 kJ / 418.9 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Błonnik
- 8.6 g
Alternatywne przepisy
Quinoa salad with mango salsa
1 Std.
Crunchy quinoa patties with avocado smash
1h 30min
Colourful quinoa salad
40 min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4h 35 min
Lentil and mint salad
3 godz. 55 min
Raw cauliflower tabouli
30 Min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Gwinganna pumpkin and seed porridge
25h 20 min
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3hod. 45min
Quinoa salad with chicken and avocado
1h 15 min
Quinoa tabouli
12h 40min
Family beans
25 Min