Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bunch baby asparagus, trimmed
- 100 g frozen peas
- 80 g frozen edamame beans, defrosted and shelled (see Tips)
- 850 g water
- 80 g white quinoa
- 20 g fresh baby spinach leaves
- 1 zucchini, cut into thin strips
- 2 spring onions/shallots, shredded
- 4 eggs, poached (see Tips)
- 80 g soft feta
- 30 g shelled unsalted pistachio nuts, chopped
- 2 tbsp dukkah
- extra virgin olive oil, for drizzling
- micro herbs, to serve (optional)
- 1 lemon or lime, cut into cheeks to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1759.4 kJ / 418.9 kcal
- Białko
- 21.3 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Błonnik
- 8.6 g
Alternatywne przepisy
Cashew basil spelt pasta (gut health)
15min
Quinoa tabouli
12h 40min
Rainbow bowl
1h 20 min
Salmon fillets with buckwheat and asparagus
40 min
Brussels sprouts and buckwheat winter salad
45 min
Stuffed capsicums with herbed quinoa
30 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Fruit and yoghurt pizza
1h
Sticky Sriracha tofu bowl
45 min
Quinoa salad with chicken and avocado
1h 15 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Tofu scramble
25 min